The House at Christianshavn Season 5

Season 5

The House at Christianshavn Season 5

First Air Date: November 11, 1972

First Aired on    :   1972
Episodes    :   6 episodesEpisodes

season poster

5x06 Tues eksamen (December 16, 1972)


Tue skal op til den afgørende og afsluttende eksamen. Husets beboere har fået strenge ordrer til at holde sig helt i ro, så Tue kan få ro til at læse. Fru Clausen vil holde en fest for beboerne, den dag Tue har bestået.


season poster

5x05 Kontrabande (December 09, 1972)


Olsen bliver ufrivilligt blandet ind i en tyveriaffære, da han efter fyraften fusker med firmaets flyttevogn. Men Larsens næse siger ham snart, hvor de rette forbrydere skal findes.


season poster

5x04 Nordøstlig kuling, det blæser på Hebriderne (December 02, 1972)


Clausen har haft et interessant besøg i sin butik og er blevet hypnotiseret, så han tror, han er en abe. Imens prøver Tue et hash-eksperiment på husets øvrige beboere.


season poster

5x03 Dametur (November 25, 1972)


Olsen og Clausen bliver alvorlig sure på Egon, der afslører et fodboldresultat for dem. Konerne skal på tur til Sverige og foreslår Meyer at tage med, men Meyer vil ikke høre tale om det, da han aldrig har glemt hvordan en svensker ved navn Karlsson, havde været grov over for hans mor. Mændene bliver bekymrede, da konerne ikke kommer hjem til aftalt tid. Da de endelig dukker op i Rottehullet, er det i selskab med svenskeren Staffan Karlsson. Det der ser ud til at ende i stor ballade, vender sig til en overraskelse.


season poster

5x02 God bedring (November 18, 1972)


Influenzaepidemien raser. Husets damer, der er ramt, forsøger tappert at holde sig på benene for at sørge for mændene, der dog også snart må bukke under, "da det trods alt er lettere at gå i seng end at hjælpe kone og børn".


season poster

5x01 Troldmandens lærlinge (November 11, 1972)


Der er besøg af toldvæsenet i Rottehulet, og de opkræver 9375,80 kr. Emma (Bodil Udsen)har fjorten dage til at skaffe pengene. Da Olsen (Poul Reichhardt), Meyer (Arthur Jensen), Clausen (Paul Hagen) samt Egon (Willy Rathnov) kommer over i Rotttehulet efter fyraften, præsentere Emma dem for deres regninger. Det ender med at de kommer op og skændes, så Emma smider dem ud. Mændene beslutter at de vil prøve at lave deres eget øl og brændevin. Clausen og Egon går sammen om brændevinen, som bliver lavet i Clausens soveværelse. Olsen laver så øllen, som i første omgang må smides ud. Der indkaldes til lidt ølsmagning hos Olsen, men de bliver dårlige af indholdet. Så skal brændevinen smages til, og Olsen får lokket Meyer til at smage først. Han ender på skadestuen, og det ender med at de bliver gode venner med Emma. Hun får et brev fra skattevæsenet, at hun får lige så mange penge tilbage, som hun skal betale toldvæsenet.
Season Regulars