Van Vlees en Bloed Season 1

Season 1

Van Vlees en Bloed Season 1

First Air Date: January 01, 2009

First Aired on    :   2009
Episodes    :   7 episodesEpisodes

season poster

1x07 Episode 7 (February 12, 2009)


Maurice trekt de klacht tegen André vanuit de vorige aflevering in, en blijft dan bij André in het bos overnachten. Tijdens de nacht moet André de Vangenechten-pens maken voor de jaarlijkse kermis. Aangezien hij in het bos zit, wil Rudi de pensen maken. Omdat hij niet weet hoe een reebok te ontbenen vraagt hij Mike om te helpen. Rudi, Mike en Anke werken een hele nacht door aan de pensen. De middag daarop begint de kermis met zijn jaarlijkse kermiskoers waarin Mike mee wilde rijden. Door al het werk in de slagerij heeft Mike geen energie meer over om te fietsen, hij wil stoppen. Luc ziet dit niet zitten en geeft Mike een banaan met hormonen (die hij eerder van JB gekregen had). Hierdoor wint Mike de kermiskoers. Op het einde van de aflevering kwam het overlijden van moemoe even in beeld, gevolg door de aftiteling en een bezoek bij de notaris.


season poster

1x06 Episode 6 (February 05, 2009)


Eén weekend per jaar is de ‘échte van Vangenechten’-pens te verkrijgen, al generaties lang een specialiteit. Door Maurice komt niet alleen de jaarlijkse pensenkermis, maar ook het voortbestaan van de beenhouwerij in het gedrang. Samen met Wilfried gaat André een reebok schieten in het bos, tot ze zien dat het een reebok is van het R.O.B. (ReeënOnderzoek België). Opeens wil Wilfried niks meer te maken hebben met de vangst. André gaat met het oor van de reebok op pad om te zorgen dat niemand zou weten dat de reebok dood is tot Maurice (de man van Gerda Vangenechten) André ziet lopen met de reebok en het direct gaat aangeven bij de politie. Gerda werd kwaad op Maurice en eiste van hem dat hij zijn klacht zou intrekken. Op het einde ziet u André eten en drinken in het bos en opeens wordt er een zaklamp op hem gericht.


season poster

1x05 Episode 5 (January 29, 2009)


JB, een oude kennis van Rudy, komt langs. Hij lijkt niet van plan om weer te vertrekken. En Liliane neemt eindelijk wat tijd voor zichzelf.


season poster

1x04 Episode 4 (January 22, 2009)


André en Liliane worden allebei vijftig. Rudy geeft ze een weekend aan zee cadeau, waar ze eindelijk maar eens wat tijd voor elkaar moeten maken. Ondertussen houdt hij met Anke, Mike en Luc de beenhouwerij draaiende.


season poster

1x03 Episode 3 (January 15, 2009)


André probeert Luc met een geschenk aan zijn kant te krijgen. Rudy’s pogingen om opnieuw een goede beenhouwer te worden, zijn niet echt succesvol. Joepie, de hond van de familie, zorgt ervoor dat Luc en Rudy een andere kant van André leren kennen.


season poster

1x02 Episode 2 (January 08, 2009)


Moemoe haar operatie verloopt goed en ze mag het ziekenhuis al verlaten. Wanneer ze terug thuis is, laat ze duidelijk voelen wie er de baas is en drukt een ontplofte verstandhouding tussen André en Rudy de kop in. Mike heeft André serieus onderschat en neemt de zeer overrompelde en verdwaasde Anke mee in zijn droom. Maar hij ziet zijn grote droom voor zijn ogen stuk gaan en is enorm teleurgesteld in de familie. Maurice en Gerda nemen moemoe mee naar zee om hun toekomstige appartement te gaan bezichtigen. Het uitstapje wordt echter niet echt een plezierreisje en moemoe wordt aangevallen waardoor ze terug in het ziekenhuis belandt. André komt erachter wat zijn zus en schoonbroer van plan waren aan de zee en verliest zijn controle...


season poster

1x01 Episode 1 (January 01, 2009)


De terugkeer van Rudy is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Moemoe sukkelt in het ziekenhuis en André is helemaal van slag. Ook voor Mike en Luc is het even wennen dat Rudy terug is. Mike ziet zijn goede positie in de beenhouwerij in gevaar en speelt een gevaarlijk spelletje. Luc is enorm bezorgd over moemoe. Maurice en Gerda laten zich van een zeer onsympathieke kant zien en staan te popelen om de eventuele erfenis van moemoe. De vermiste Luc slaagt erin via een list moemoe terug bij haar positieven te brengen...
Season Regulars