Kommissionen Season 1

Season 1

Kommissionen Season 1

First Air Date: August 23, 2005

First Aired on    :   2005
Episodes    :   12 episodesEpisodes

season poster

1x12 Lika inför lagen (November 08, 2005)


Fem till tolv månader efter Norrströmsattacken. När rättegången efter Norrstömsattacken avslutas är Kommissionen upplöst och Konstitutionsutskottet håller på att pricka dess medlemmar för tjänstefel. Men då har man inte räknat med den outtröttlige Grete, som har en sista chans att bli partiledare. Eller Anne vars tålamod har tagit slut. När Lena satsar allt på ett kort för att göra en hemlig överenskommelse med terroristen sätts krafter i rörelse som kommer att leda till en ny statsminister.


season poster

1x11 Förberedelser och avslut (November 01, 2005)


Tio veckor efter Norrströmsattacken. Den gripne terroristen pratar om internationell rättvisa. Om fördelningen mellan rika och fattiga. Om hur AIDS skördar miljoner liv i Afrika. Har han verkligen dödat mer än 1800 människor i Stockholm? Lena kämpar för att förstå, och inser till sist att situationen är farligare nu än innan man grep honom. Under tiden går Kommissionens medlemmar på begravning för att säga farväl till en av de sina. Men det verkliga avskedet får vänta till midnatt på Söder i Stockholm.


season poster

1x10 En dag föds vi ... (October 25, 2005)


Nio veckor efter Norrströmsattacken. Varför kom mejlet från Lenas före detta man? Hur IT-kunniga är egentligen terroristerna? Varifrån kommer deras resurser? Vad innebär alla de afrikanska namnen? Uni och Karim startar en egen liten tankesmedja, om ger oväntat snabba resultat. Samtidigt är det äntligen dags för Nils fru att föda. Och medan spaningarna på en misstänkt terrorist snabbt blir internationell storpolitik kämpar Nils nyfödde son för livet.


season poster

1x09 Den andra attacken (October 18, 2005)


Åtta veckor efter Norrströmsattacken. Idag kommer den andra attacken. Regeringen har kallat samman en krisstab där representanter från räddningstjänsten, försvaret, polisen m fl sitter beredda tillsammans med ledningen från Kommissionen. Statsministern sitter kvar på sitt kontor för att visa att han inte viker sig. På säker ort sitter stora delar av regeringen, och Kommissionen, beredda att ta över om det värsta skulle hända. Då kommer det ett mejl. Som leder till en låda. Som kommer att explodera klockan 12.


season poster

1x08 Karlssonutredningen (October 11, 2005)


Sju veckor efter Norrströmsattacken. Sverige förbereder sig för en attack till. Bland annat genom ett omfattande lagförslag, den sk. Karlssonutredningen som skulle ge regeringen möjlighet att genomföra undantagstillstånd. Anne förklarar för alla som vill lyssna vad det innebär, men möter vitt skilda åsikter från Grete och Karim. Samtidigt tvingas Uni lämna Kommissionen efter att något fallit ut i säkerhetskontrollen. Karim engagerar sig, och lyckas få igenom en "oortodox lösning" hos SÄPO


season poster

1x07 Slutledningar (October 04, 2005)


Sex veckor efter Norrströmsattacken. Vill statsministern lägga ned Kommissionen? Det tror Grete och Nils, men de har helt olika lösningar på vad man skall göra åt det. Grete drar igång en avancerad mediekampanj för att tvinga Rolf att ta ställning för Kommissionen, Nils försöker reda ut sin personliga framtid. De andra är med upptagna av ett budskap till Lena från någon som uppger sig ligga bakom Norrströmsattacken. Uni förklarar vad det innebär om meddelandet är äkta: det kommer fler attacker. Till sist blir Lena indragen i Gretes spel, och förstår varför Rolf faktisk inte vill ha Kommissionen kvar.


season poster

1x06 Kändisskap (September 27, 2005)


Fem veckor efter Norrströmsattacken. De efterlysta tjetjenerna har siktats i snart sagt varje kommun i landet. Men när det verkligen gäller, har gemene man något at sätta emot vältränade och beväpnade terrorister? På en bensinmack i Kalmar kommer svaret. Nils och Anne åker till Småland för att kompensera polisens bristande medievana, och de får sällskap av halva landets presskår när situationen blir allt mer allvarlig i, av alla ställen, en korvkiosk. I Stockholm förbereder man sig för bankett för att fira byggstarten av nya riksdagshuset. Kommissionens medlemmar är hedersgäster, men ingen hade kunnat förutspå hur uppmärksammade de kommer att bli. Eller vilka som skulle höra av sig.


season poster

1x05 Kålsupare (September 20, 2005)


Fyra veckor efter Norrströmsattacken. Gretes internationella kontakt säger sig veta vem som låg bakom attacken. Men all information har ett pris, och det är inte alltid man vet vad det kostar när USA:s, Rysslands och Sveriges säkerhetstjänster är inblandade. Bert Karlsson samlar in pengar till en minnesfond med skivan Saknadens Sånger, som Kommissionen tack vare Nils ställt sig bakom. Uni protesterar, men det blir ändå hon som får stå på sen med Bert.


season poster

1x04 Eftermäle (September 13, 2005)


Tre veckor efter Norrströmsattacken. Grete och Anne är i Bryssel, där Anne får en handfast lektion i diplomati och Grete ställs inför ett karriäravgörande beslut i en IT-fråga som hon inte behärskar. På hemmaplan håller hantverkare på att gå igenom Kommissionens lokaler, men tvingas därifrån långt innan de är klara. Allt medan Uni försöker hjälpa ID-detaljen att identifiera offren för Norrströmsattacken, men hennes inblandning leder till en helt ny kris.


season poster

1x03 Psaltaren 37:2 (September 06, 2005)


Två veckor efter Norrströmsattacken. Den stora minnesstunden för offren verkar vara en bra idé, tills det visar sig att den grupp som drabbats allra hårdast kommer att bojkotta tillställningen. Det blir inte bättre av att statsministern blir mordhotad. Eller att jordbruksministern uttalar sig i TV och vill stoppa invandringen på grund av terroristfaran. Karim och Sigvard hamnar mitt i en otillåten demonstration som håller på att spåra ur, men får hjälp av en av demonstranterna. En ung tjej, som visar sig vara mycket mer än de tror från början.


season poster

1x02 Prioriteringar (August 30, 2005)


En vecka efter Norrströmsattacken. Kommissionen har precis flyttat in i sina nya lokaler, men det är i stort sett allt man lyckats med. De olika myndigheterna har fullt upp med sitt eget och är måttligt förtjusta i att ännu en myndighet ska försöka samordna och hålla reda på vad de gör. Lena har en drastisk lösning på problemet. En lösning som kanske, kanske, kan rädda livet på den siste överlevande i rasmassorna krig Rosenbad. Eller orsaka ännu ett dödsoffer.


season poster

1x01 Det händer inte här (August 23, 2005)

Season Regulars